Blanda kex och smör och tryck i botten och upp på kanterna på en pajform som är cirka 22 cm i diameter och har löstagbar kant eller botten.
Nu får det vara nog med vinter, snö och kylan. Det får räcka nu. Vill lämna vinter bakom mig och med den även citrussäsongen. Så snälla rara vinter, kan inte du bara släppa taget… Tycker ändå att våren är nu i alla fall på väg, det känns som vintern har tappat greppet och våren tar mer och mer plats, är äntligen här för att stanna. Låt oss fira det med en no-bake chokladtryffel paj.
1.
Blanda kex och smör och tryck i botten och upp på kanterna på en pajform som är cirka 22 cm i diameter och har löstagbar kant eller botten.
2.
Tryck ut med baksidan av en sked eller ett glas.
3.
Ställ pajskalet kallt tills du förbereder tryffelfyllningen.
4.
I en kastrull mät upp smör och grädde.
5.
Låt koka upp och dra sedan kastrullen från värmen.
6.
Tillsätt chokladen och mixa fyllningen slät med en stavmixer.
7.
Häll fyllningen i formen och låt stå kallt i minst 4 timmar.
8.
Ställ pajen på ett serveringsfat.
9.
Dekorera eventuellt med siktad kakao och karamelliserade apelsinskivor och granatäpple.
10.
Det är aldrig fel att lägga på några ätliga blommor.
250 g finkrossade Digestive eller Marie kex
150 g smält smör
75 g smör eller margarin
1.5 dl vispgrädde
250 g mörk choklad, grovt hackad
eventuellt kakao, karamelliserade apelsinskivor och granatäpple kärnor till dekorering