back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHOKLADTRYFFEL­PAJ

  • 16 bitar

Nu får det vara nog med vinter, snö och kylan. Det får räcka nu. Vill lämna vinter bakom mig och med den även citrussäsongen. Så snälla rara vinter, kan inte du bara släppa taget… Tycker ändå att våren är nu i alla fall på väg, det känns som vintern har tappat greppet och våren tar mer och mer plats, är äntligen här för att stanna. Låt oss fira det med en no-bake chokladtryffel paj.

Hur

Instruktioner

1.

Blanda kex och smör och tryck i botten och upp på kanterna på en pajform som är cirka 22 cm i diameter och har löstagbar kant eller botten.

2.

Tryck ut med baksidan av en sked eller ett glas.

3.

Ställ pajskalet kallt tills du förbereder tryffelfyllningen.

4.

I en kastrull mät upp smör och grädde.

5.

Låt koka upp och dra sedan kastrullen från värmen.

6.

Tillsätt chokladen och mixa fyllningen slät med en stavmixer.

7.

Häll fyllningen i formen och låt stå kallt i minst 4 timmar.

8.

Ställ pajen på ett serveringsfat.

9.

Dekorera eventuellt med siktad kakao och karamelliserade apelsinskivor och granatäpple.

10.

Det är aldrig fel att lägga på några ätliga blommor.

Ingredienser

Pajskal

250 g finkrossade Digestive eller Marie kex

150 g smält smör

Chokladtryffel fyllning

75 g smör eller margarin

1.5 dl vispgrädde

250 g mörk choklad, grovt hackad

eventuellt kakao, karamelliserade apelsinskivor och granatäpple kärnor till dekorering