Sätt ugnen på 175º C. Smörj och mjöla en form och ställ åt sidan.
En saftig chokladkaka med mycket kaffe och chokladglasyr och massor av riven kokos.
1.
Sätt ugnen på 175º C. Smörj och mjöla en form och ställ åt sidan.
2.
Vispa ägg och socker pösigt luftigt i en bunke.
3.
Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål och rör ner det i äggblandningen.
4.
Tillsätt smält smör och filmjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.
5.
Häll smeten i sockerkaksformen på minst 1 ½ l.
6.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 37–40 min. Låt den svalna i formen.
7.
Stjälp upp kakan på ett serveringsfat eller tallrik.
8.
Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Börja alltid med mindre mängd florsocker. Eventuellt häll i lite mer kaffe så den blir lagom konsistens som går att bre på.
9.
Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär i bitar och serverar.
1.
Vill du helst ha den klassiska varianten på kärleksmums ersätt brunt socker med strösocker och yoghurt med mjölk. Men jag tycker ni ska testa min variant. För barnvänlig glasyr ersätt kaffet med mjölk eller grädde.
2.
Denna kaka med massor av choklad- och kaffesmak är himmelskt god och värd tiden i köket och till och med den extra kladden.
3 ägg
3 dl brunt socker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör, smält
1 dl filmjölk
75 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 – 3 ½ dl florsocker
2 msk starkt bryggd kaffe
riven kokos till garnering