Blanda i en matberedare vetemjöl, kakao, strösocker, vanilj och salt.
För dig kan jag erkänna att jag blir lite konfunderad och vet inte alla gånger vilken som är vilken, Sharon, Persimon eller Kaki. För mig smakar det samma bara att formen skiljer sig något eller är det samma frukt oavsett form? Lite som päron och päron kanske? Goda oavsett. Så om jag kallar denna chokladpaj med Sharon frukt just för det och ljuger för dig så är det inte mitt fel utan Ica:s. Den gången jag stod i butiken och köpte mig hem 6 stycken tror jag det stod Sharon frukt på skylten.
1.
Blanda i en matberedare vetemjöl, kakao, strösocker, vanilj och salt.
2.
Tillsätt smöret och vispa väl. Inga smör klumpar ska synas.
3.
Tillsätt äggulan och vispgrädden. Vispa väl tills det släpper sidorna.
4.
Tillsätt mer grädde ifall degen inte går ihop, lite i taget.
5.
Kavla degen mellan bakplåtspapper eller plastfolie och lägg i formen, rund eller kvadratisk, ca 20 cm.
6.
Trimma kanterna och nagga botten med en gaffel.
7.
Ställ formen in i kylen minst 30 minuter.
8.
Sätt ugnen på 175 º C.
9.
Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
10.
Gör puré av sharon frukt.
11.
Blanda alla ingredienser till fyllningen och fyll pajskalet med.
12.
Grädda i ca 20-25 minuter.
13.
Låt pajen kallna i formen.
14.
Använd eventuellt degresterna till att kavla ut och stansa ut olika former, blommor eller blad.
15.
Frys in alla bitar för minst 15- 30 minuter.
16.
Grädda bitarna i ca 8-10 minuter och låt dem kallna på bakplåtspapper. Dessa kommer du dekorera pajen med.
3.75 dl vetemjöl
1.25 dl kakao
1.25 dl strösocker
1/8 tsk salt
150 g smör rumstempererat
1 äggula
1.5 tsk vaniljsocker
2-3 tsk grädde
3 dl sharon frukt puré ( ca 4 stycken)
1.5 dl kokosmjölk
0.75 dl honung eller vit sirap
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk malen kanel