back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHOKLADKAKA MED PÄRON

  • 10 bitar

Den här är en sån kaka som du bakar och vill äta direkt. Full med chokladsmak och så där lagom fudge-aktig och med mjuka aromatiska päron i. Saftig kaka som passar utmärkt till morgonsfika som till barnkalaset.

Hur

1.

Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme och fodra botten på din form med bakplåtspapper. Smörj och mjöla kanterna.

2.

Vispa kakao och varm mjölk till en jämn smet.

3.

I en stor skål vispa ihop smöret med sockret och ett ägg i taget. Vispa ljust och luftigt.

4.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och mjöl.

5.

Blanda lätt och tillsätt chokladsmeten under fortsatt vispning.

6.

Häll smeten i formen.

7.

Toppa kakan med päronhalvorna delade i tunna skivor.

8.

Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Tiden är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.

9.

Kakan är klar när en tandpetare kommer ut torr.

10.

Låt kakan svalna på galler innan du serverar. Sikta eventuellt florsocker.

Tips!

1.

Håller sig färsk länge om du förvara i kylskåpet i plastlåda med lock. Går bra att frysa in också. Ta fram kakan lite innan den ska serveras och låt den stå i rumstemperatur. Den blir så där lagom mjuk och kladdig. 

Ingredienser

1 dl kakao pulver

1 1/2 dl varm mjölk

100 g smör rumstempererat

2 ägg rumstempererade

4 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

3 1/2 dl mjöl ( ersätt 2 msk mjöl med 2 msk maizena)

3 päron skalade och halverade

ev florsocker