Ta bort kärnorna från dadlarna (se till att inte halvera de).
Enkel snacks. Sött och salt i samma tugga. På bara 4 ingredienser. Klara på under 10 min. Chokladdoppade dadlar fyllda med jordnötssmör. Använd mjölkfri eller sockerfri choklad och gör de veganska eller sockerfria.
1.
Ta bort kärnorna från dadlarna (se till att inte halvera de).
2.
Fyll med 1 tsk jordnötssmör och tryck ihop varje dadel. Ställ i frysen för ca 30 min.
3.
Smält chokladen i micron. Doppa varje dadel i choklad och lägg på bakplåtspapper. Strö över hackade jordnötter.
4.
Har du kvar smält choklad ringla över. Blir så snyggt. Ställ de i kylen tills chokladen stelnar.
5.
Förvaras svalt i låda med lock.
6 st stora dadlar
10- 16 tsk jordnötssmör
ca 150 g ljus eller mörk choklad (vegansk/sockerfri)
ev 2 msk rostade jordnötter, finhackade