I en stor skål blanda de torra ingredienserna med en sked eller träslev. Tillsätt mjölk och blanda väl. Degen är klibbig. Plasta in skålen och låt den stå i rumstemperatur i 12–18 timmar
När jag skapade recepten på de enkla bröden jag bakade i Nyhetsmorgon ville jag bjuda teamet även på något sött och gott. Blev chokladbröd på, hör och häpna, samma grunddeg som matbrödet. Bytte ut vatten mot mjölk och saltet mot större mängd strösocker och med samma bakningsprincip fick jag till fikat. Ingen knådning, inga maskiner eller komplicerade ingredienser. Fyllde brödet med chokladkräm men kanel eller kardemummafyllning passar utmärkt. jag det du vill fylla bullarna med.
1.
I en stor skål blanda de torra ingredienserna med en sked eller träslev. Tillsätt mjölk och blanda väl. Degen är klibbig. Plasta in skålen och låt den stå i rumstemperatur i 12–18 timmar
2.
Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugnsvärme. Fodra en brödform med bakplåtspapper och ställ åt sidan
3.
Ta upp degen på väl mjölat bakbord dra i den, i kanterna, till en rektangel. Bred på chokladkrämen och rulla från den långa sidan. Lägg brödet i formen med skarven neråt. Låt det jäsa under en kökshandduk i 15- 30 minuter
4.
Grädda i nedersta delen av ugnen i 30-40 minuter eller tills brödet är färdigt gräddat. Täck ev med aluminiumfolie ifall toppen börjar bli grunt långt innan brödet är gräddat
5.
Låt svalna i formen och sen kallna helt på galler. Sikta florsocker över precis innan servering
1.
Mjöla bakbordet rikligt
2.
Mjöla dina händer rikligt
3.
Hantera den färdigjästa degen så lite som möjligt när du formar så du behåller kvar all luft i brödet
8 dl vetemjöl
1 tsk torrjäst
1 dl strösocker
ev kardemumma
4 dl mjölk
0.75 – 1 burk chokladkräm typ Nutella
Florsocker att sikta över