Vispa smör och socker vit och luftigt.
En klassisk svensk favorit - chokladbollar med olika smaksättningar. Perfekta att bjuda på till fikat eller som en liten godbit när som helst.
1.
Vispa smör och socker vit och luftigt.
2.
Blanda havregryn i smörblandningen snabbt så att så mycket luft som möjligt är kvar i smöret.
3.
Ta ca 3/4 delar av degen och blanda i kakao i den.
4.
Den sista 1/4 delen smakar du av med essensen och eventuellt färgar med pastafärgen tills du får den till önskad färgnyans.
5.
Ta chokladdegen och dela den i ca 25 lika stora bitar och gör samma sak med den smaksatta och färgade degen. Platta ut i ena handen en chokladdegsbit, rulla en liten boll av den smaksatta degen och placera ev i mitten av den utplattade chokladdegen.
6.
Vik chokladdelen runt smaksatta bollen och rulla till en rund chokladboll.
7.
Rulla i strössel och ställ bollarna svalt/kallt för att stelna lite.
125 gr smör
1 dl strösocker
5,5 dl havregryn
1,5 msk kakao
1-2 tsk essens av något slag
- vaniljsocker
- matcha pulver
- karamell- eller pastafärg
- strössel
- pärlsocker
- finmalda nötter
- riven kokos