Vispa smör och socker vit och fluffigt. Tillsätt vaniljsocker, kakao och smält choklad. Blanda väl.
Enkelt och gott recept på chokladbollar som passar för alla smaker. Det är barnsligt enkelt att göra och går att variera i oändlighet. Perfekt som en liten godbit till fikat!
1.
Vispa smör och socker vit och fluffigt. Tillsätt vaniljsocker, kakao och smält choklad. Blanda väl.
2.
Blanda i havregrynet och kaffet sist. Kaffet kan bytas ut mot annat gott, likör, essens, grädde, pepparkakskrydor, glögg, konjak m m.
3.
Forma till bollar som du rullar i pärlsocker eller annat gott.
4.
Ställ bollana kallt för ca 30 minuter.
5 dl havregryn (finfördelat, mald i matberedaren)
150 g rumsvarmt smör
1 dl socker
smält choklad (kör i micro 15 sec åt gången tills den är smält)
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
3 msk starkt bryggd kaffe (ersätts med grädde om du vill ha barnvänligt smak)
pärlsocker, kokosflingor, florsocker, fint hackade nötter och/eller strössel ( till att rulla bollarna i )