back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Chokladbollar

Enkelt och gott recept på chokladbollar som passar för alla smaker. Det är barnsligt enkelt att göra och går att variera i oändlighet. Perfekt som en liten godbit till fikat!

    Hur

    1.

    Vispa smör och socker vit och fluffigt. Tillsätt vaniljsocker, kakao och smält choklad. Blanda väl.

    2.

    Blanda i havregrynet och kaffet sist. Kaffet kan bytas ut mot annat gott, likör, essens, grädde, pepparkakskrydor, glögg, konjak m m.

    3.

    Forma till bollar som du rullar i pärlsocker eller annat gott.

    4.

    Ställ bollana kallt för ca 30 minuter.

    Ingredienser

    5 dl havregryn (finfördelat, mald i matberedaren)

    150 g rumsvarmt smör

    1 dl socker

    smält choklad (kör i micro 15 sec åt gången tills den är smält)

    2 tsk vaniljsocker

    3 msk kakao

    3 msk starkt bryggd kaffe (ersätts med grädde om du vill ha barnvänligt smak)

    pärlsocker, kokosflingor, florsocker, fint hackade nötter och/eller strössel ( till att rulla bollarna i )