I en kastrull på spisen värm vispgrädden men se till att den inte börjar koka.
1.
I en kastrull på spisen värm vispgrädden men se till att den inte börjar koka.
2.
Ta bort från spisen och tillsätt chokladen. Rör i tills du får en slätt chokladkräm. Ställ kallt minst 4 timmar eller över natten.
3.
Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Smörj och mjöla två runda formar ca 20 cm samt lägg bakplåtspapper på botten.
4.
Blanda alla ingredienser till botten i en skål eller köksassistent. Vispa väl på medelhastighet. Vispa på höghastighet i 2 minuter.
5.
Häll i formen och grädda i nedersta delen av ugnen i ca 25–35 minuter, beroende på ugn.
6.
Låt botten svalna i formen ca 10 min, ta ut och lägg på galler. Låt den kallna helt under en kökshandduk.
7.
I en liten kopp häll gelatin och kallt vatten. Blanda och låt det svälla.
8.
Vispa färskost slätt och blanda i sen rabarberkompott och florsocker med en sked eller träslev. Mikra gelatinen i ca 10 sekunder. Häll i krämen och blanda snabbt.
9.
I en form med löstagbara kanter lägg en tårtbotten, häll över all rabarberkräm och lägg över den andra botten. Ställ kallt tills du vispar chokladkrämen.
10.
Vispa chokladkrämen luftigt med en elvisp. Om det blir grynig kan du alltid värma krämen i mikron i ett par sekunder och börja vispa den på nytt. Krämen ska vara luftig, lätt att spritsa och hålla formen.
11.
Täck tårtan i chokladkräm, använd 2/3 delar. Blanda ev hälften av den sparade krämen med kakao. Garnera tårtan med de olika krämerna.
1.
Jag spritsade rosor ( använde en rosen tyll) och blad (bladtyll) i två olika färger. Det är frivilligt. Vill du inte spritsa kan du alltid riva choklad över eller garnera med strössel. Då får du använda hela krämen till att täcka tårtan istället. Varför inte garnera tårta med färska rosor? Det blir verkligen effektfullt. Ett annat tips är att strö över krossade maränger eller garnera med macarones.
5 dl vetemjöl
2 ½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
4 stora äggvitor
1 ½ dl mjölk
75 g smör
2 tsk vaniljsocker
1 msk gelatinpulver
2 msk vatten, kallt
100 g färskost typ Philadelphia
2 dl rabarberkompott
1/2 – 1 dl florsocker (beroende på hur söt eller syrlig kräm du vill ha)
4 dl vispgrädde
300 g ljus choklad av bra kvalité.
1/2 dl mörk kakao (kan uteslutas)