back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHOKLAD OCH JORDNÖTSSMÖRRUTOR

  • 16 personer

Kanske inte de vackraste rutorna, färgen ger mig smårysningar om jag ska vara ärlig, men så så goda. Ringlade lite ljus choklad över i hop om att göra dem snyggare men det blev inte mycket till räddning. Tog i alla fall med till jobbet hela plåten och dessa försvann snabbare än du kan räkna till 20. Så goda är dem.

Hur

Instruktioner

1.

Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

2.

Placera vetemjöl, kakao och florsocker i en stor skål och blanda väl.

3.

Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg.

4.

Pressa blandningen i botten av den beredda formen i ett jämnt lager och baka i ca 10-15 minuter.

5.

Vispa alla ingredienser till fyllningen i en stor skål.

6.

Häll fyllningen över den delvis bakade kakbotten och baka i ytterligare 20-25 minuter, eller tills fyllningen är stabil, har stelnat.

7.

Kyl helt, skär i rutor och sikta eventuellt över florsocker innan servering.

Ingredienser

Bas

3 dl vetemjöl

0.25 dl kakao

1.25 dl florsocker

115 g normal saltat smör

Jordnötsfyllning

3 dl jordnötssmör

100 g färskost

3 stora ägg

1.5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljpasta

1.5 dl vetemjöl