Sätt ugnen på 150º. Olja och mjöla dina formar. Lägg bakplåtspapper i botten på formarna.
En succé tårta med två olika tårtbottnar och fyllningar: chokladbottnar, jordnötsmarängbottnar, nougatkräm och italiensk marängsmörkräm.
1.
Sätt ugnen på 150º. Olja och mjöla dina formar. Lägg bakplåtspapper i botten på formarna.
2.
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål med höga kanter. Lägg i ägg, buttermilk och olja och vispa slät.
3.
Vispa i sist det kokta vatten. Var försiktig så inte hela köket blir chokladsmet. Smeten är väldigt rinnig.
4.
Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter eller gör tandpetartestet.
5.
Låt kakorna svalna under en kökshandduk innan du tar ut dem ur formarna. Låt dem kallna helt på galler.
6.
Sätt ugnen på 120º. Rita två cirklar på bakplåtspapper, lika stora som chokladbottnarna.
7.
Kör jordnötter, 0,5 dl socker och maizena i matberedaren tills det blir fint hackat. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt resten av sockret i marängen under fortsatt vispning.
8.
Vänd i de hackade nötterna i två omgångar. Fördela marängen på bakplåtspapper, innanför cirklarna. Grädda i mitten av ugnen i 1,5 timme.
9.
Blanda socker, smör och kondenserad mjölk i en kastrull och värm upp på spisen. Koka i ca 1-2 minuter och ta bort från spisen. Låt krämen svalna.
10.
Blanda i peanut butter och marshmallow fluff. Låt krämen kallna i rumstemperatur. Blanda med vispgrädde tills det blir en slät fin kräm.
11.
Blanda strösocker och vatten i en kastrull och koka tills det når ca 118 grader. Vispa äggvitorna tillsammans med socker till hårt skum och häll i sirapen lite i tagen under fortsatt vispning.
12.
Vispa äggvitorna ca 5 minuter tills de kallnar innan du börjar lägga i smöret, en bit i taget. Fortsätt vispa tills krämen blir tjock, luftig och slät.
13.
Blanda i kakao och vispa krämen slät. Vispa sedan i smält choklad om du använder det.
14.
Lägg en chokladbotten på ett tårt- eller serveringsfat. Lägg 1/3 del av nougatkrämen, lägg en marängbotten, 1/3 del av nougatkräm, den andra marängbotten, sista delen nougatkräm och avsluta med den andra chokladbotten. Spackla tårtan med chokladkräm och dekorera efter tycke.
4 3/4 mjöl
4 3/4 socker
1 3/4 mörk kakao
2 bikarbonat
1 salt
2 ägg
2,4 buttermilk
2,4 rapsolja
1 1/2 vanilla
2,4 kokt vatten
5 äggvitor
1 3/4 rostade, saltade jordnötter
1 1/2 maizena mjöl
1 1/4 socker
115 smör
3/4 kondenserad mjölk
1/2 marshmallow fluff
3/4 vispgrädde
1 peanut butter
2 1/2 strösocker
0,6 vatten
4-5 äggvitor
300 smör
4- 5 mörk kakao
150 smält choklad