back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHOKLAD­CHEESECAKEPAJ

  • 8 bitar

Chokladcheesecake paj, en drömgod och krämig cheesecake i en smörig och spröd pajbotten. Du behöver ingen visp eller köksassistent egentligen och pajen blir klar på ca 45 minuter. Hade väldigt svårt att låta den kallna helt. Ville bara ta mig en stor bit, sätta mig i soffan framför en bra serie och hugga i.

Gillar du inte Nutella kan du byta ut mot ljus- eller mörk choklad, protein choklad, Barebells hasselnötskräm. Ja du förstår vad jag menar...

Hur

Gör så här

1.

Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en rund form med avtagbara kanter, 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

2.

Placera vetemjöl och florsocker i en stor skål och blanda väl.

3.

Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg.

4.

Pressa blandningen i botten och ca 2 cm upp på väggarna av den beredda formen. I ett så jämnt lager som möjligt och baka i 10 – 15 minuter.

5.

Vispa choklad, färskost, strösockret, vaniljpasta och vetemjöl i en stor skål.

6.

Tillsätt äggen och vispa slätt.

7.

Häll fyllningen över den delvis bakade botten och baka i ytterligare 25 minuter, eller tills fyllningen är stabil, har stelnat.

8.

Kyl helt.

9.

Sikta över kakao, riven choklad eller varför inte ätbar guldpulver och garnera med kakaogrädde.

Ingredienser

Botten

3.25 dl vetemjöl

125 g smör, rumstempererat

2/3 dl florsocker

Fyllning

200 g choklad typ Nutella, rumstempererad

150 g färskost naturell

0.5 dl strösocker

1 tsk vaniljpasta

0.5 dl vetemjöl

3 ägg

Garnering

siktad kakao

kakaogrädde (2 dl vispgrädde + 2 msk kakao)