Blanda mjöl och florsocker i en bunke.
Ni tänker säkert ”Ska du ha cheesecake eller paj? Bestäm dig!”. Jag har bestämt mig, jag vill ha båda. En mör bakad pajskal fylld med no- bake chokladcheesecake och toppad med färska jordgubbar och flingsalt. Du kan byta ut jordgubbarna mot färska hallon eller pistage nötter t ex. Möjligheterna är oändliga.
1.
Blanda mjöl och florsocker i en bunke.
2.
Tillsätt det kalla smöret och hacka eller blanda för hand.
3.
Tillsätt äggulan och om degen inte riktigt går ihop tillsätt kall vatten, 1 till 2 msk. Plasta in degen och ställ kallt ca 30 minuter.
4.
Sätt ugnen på 175º C. Smörj och mjöla en pajform eller sockerform med löstagbara kanter.
5.
Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och klä din form med. Pricka med en gaffel.
6.
Grädda i mitten av ugnen för ca 20-25 minuter tills pajskalet är klart. Låt det kallna. Förbered fyllningen under tiden.
7.
Micra chokladen ca 20-30 sec åt gången. Rör om. Upprepa tills chokladen har smält.
8.
Blanda i färskost och endast den tjocka krämiga delen av kokosmjölk. När du öppnar burken se till att inte skaka utan hantera den försiktigt. Häll ut ”vattnet” och använd endast kokosgrädden.
9.
Häll fyllningen i den kalla pajskalet och garnera med färsk frukt eller bär. Jag har garnerat med färska jordgubbshalvor, lite torkade jordgubbar från Dr Oetker och flingsalt.
10.
Ställ i kylen för minst 2 timmar innan serveringen.
2 dl mjöl
1 dl florsocker
1 äggula
70 g kall smör i små tuna skivor
ev 1-2 msk kallt vatten
200 g mörk- eller mjölkchoklad
100 g Philadelphia färskost
halv burk kokosmjölk (utan kokosvatten)
Jordgubbar eller annat till garnering (bär, kolasås, hackade nötter, flingsalt m m)