back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHOKLAD­BRÖDPUDDING

  • 25 minuter
  • 8 personer

Alltså, dra mig baklänges så gott. Denna choklad brödpudding är to die for. Varför har jag inte gjort brödpudding tidigare? Vet du annat som är bra? Har du gammalt vetebröd så ska du inte slänga det utan göra brödpudding på. Vet du hur gott det är? Näää just det. Så nästa gång du har kvar vetebullar som börjar bli torra och tråkiga gör brödpudding på.

Hur

Gör så här

1.

I en kastrull på spisen värm upp vispgrädde och mjölk till nästan det börjar koka

2.

Ta bort från spisen och häll i den hackade chokladen. låt stå någon minut. Rör i tills chokladen har smält. Ställ åt sidan att svalna

3.

I en skål vispa ägg, strösocker, vaniljsocker och salt. Tillsätt den avsvalnade chokladen och blanda väl. Viktigt att chokladen inte är för varmt så äggen inte ”kokar”

4.

I en annan skål blanda hälften av chokladmixturen med brödbitarna och chokladknapparna

5.

Smöra din stekpanna och lägg i brödbitarna. Häll över resterande chokladmixtur och strö över resterande chokladknappar. Täck med aluminiumfolie och låt det stå och vila för 30 minuter

6.

Sätt under tiden ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Grädda puddingen för 25 minuter med folien på. Ta bort folien och grädda ytterligare 15-20 minuter eller tills du får en liten gräddad krispig yta men inte bränt

7.

Serveras varmt med vaniljglass och färska hallon

Tips!

1.

Jag gjorde en stor sats så min stora stekpanna från Scanpan, på 30 cm, kom väl till användning. Det är en stekpanna från Scanpans serie TechnIQ som passar till alla spisplattor, även induktion, och även tål ugnsvärme upp till 250 grader

Ingredienser

Ingredients

2 dl vispgrädde

4 dl mjölk

250 g mörk choklad

4 ägg

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

en nypa salt

5-6 stora vetebullar, delade i små kuber

100 g chokladknappar

ev färska hallon och vaniljglass till servering