Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Cheesecakesnittar med blåbärssylt. Som små cheesecakebitar typ. Det har jag längtat efter att testa väldigt länge. äntligen fick jag till dem och blev helt perfekta på första försöket. Superenkelt att göra och att variera. Klara på 30 minuter.
1.
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
2.
Blanda ihop smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver och ev salt till en smidig deg.
3.
Rulla till två längder och lägg på plåten, platta till lite. Gör en liten fördjupning i mitten för att få plats med vaniljkrämen.
4.
Blanda färskost, vanilj- och florsocker samt maizena till en klumpfri smet.
5.
Lägg fyllningen i en spritspåse och spritsa en tjock sträng i fördjupningen eller klicka med en matsked. Klicka en tunn sträng med blåbärssylt i mitten på färskostkrämen.
6.
Pensla ev kanterna med uppvispad äggvita och strö över pärlsocker.
7.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
8.
Tag ut plåten och låt längderna svalna någon minut innan du skär dem snett i snittar. Använd en pizzaskärare.
150 g normal saltat smör, rumsvarmt
1.5 dl strösocker
1.5 msk vaniljsocker
1.5 msk sirap, ljus
3.75 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
100 g färskost naturell, typ Philadephia
1 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker
1 msk maizena majsstärkelse
3-4 msk blåbärssylt
ev äggvita att pensla med
pärlsocker