back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHEESECAKEFYLLD SOCKERKAKA MED GLASYR

  • 10 minuter + 45 minuter
  • 16 personer

Cheesecakefylld sockerkaka med glasyr. För ingen ska behöva tvingas välja. Perfekt till fika eller till festen.

Hur

Gör så

1.

Sätt ugnen på 175º C och smörj och mjöla en form. Ställ åt sidan. 

2.

Vispa ost med socker till fyllningen och tillsätt ägget. Ställ åt sidan. 

3.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. 

4.

I en annan skål vispa strösocker, ägg, yoghurt och vaniljsocker. 

5.

Tillsätt mjölblandningen i tre omgångar, blanda eller vispa väl mellan. 

6.

Tillsätt oljan och blanda till en jämn smet. 

7.

Häll hälften av smeten i formen. 

8.

Klicka cheesecake fyllningen med en matsked över smeten. 

9.

Häll över resten av smeten. 

10.

Grädda i mitten av ugnen för ca 45 min till 1 timme eller tills en tandpetare kommer ut torr.

11.

Obs! Tänk på att gräddningstiden endast är en indikation eftersom alla ugnar är olika.

Tips!

1.

Eftersom kakan görs på yoghurt blir smeten tjockflytande och cheesecaken sjunker inte till botten. Kakan är så saftig och god och behöver egentligen ingen glasyr. Håller sig färsk och saftig flera dagar om du ställer den svalt. 

Ingredienser

Smet

4 dl vetemjöl ( har använt Ramlösa Kvarns Pâtisserie) 

2 tsk bakpulver 

en nypa salt 

2.5 dl strösocker 

3 ägg 

1 tsk vaniljsocker eller vaniljpasta 

2.5 dl yoghurt naturell 

2/3 dl rapsolja eller annan neutral olja i smaken

Cheesecake fyllning

150 g färskost typ Philadelphia

0,5- 1 dl florsocker (själv tog 0.5 dl för att balansera det söta i kakan med det syra i fyllningen) 

1 ägg