back-button

Simona Muntean

Picture of the author

CHEESECAKEFYLD SMÖRDEGSKRANS

  • 5 minuter
  • 8 personer

På bara 4 ingredienser och 20 minuter bakar du denna underbara krans. Fyllningen kan du variera efter smak eller vad som finns hemma i skafferiet.

Hur

1.

Sått ugnen på 175 grader, över och undervärme.

2.

Blanda färskost, florsocker och sylt.

3.

Bred fyllningen över smördegen och rulla från den långa sidan.

4.

Skär i ca 1,5 cm men inte helt igenom. Forma till en krans. Vänd skivorna som i video.

5.

Grädda i mitten av ugnen för ca 10 min eller tills smördegen har puffat ut och fått fin färg. Sikta florsocker innan servering.

Ingredienser

Ingredients

1 smördeg, kyld

100 g färskost naturell

1 dl florsocker

2-3 msk jordgubbs- eller hallonsylt

florsocker att sikta över