Sätt ugnen på 175 º C och klä en form, ca 20 X 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
Jag tänker berätta en historia för dig. En kärlekshistoria. Mellan en fräsch cheesecake och en chokladig brownies. Dem träffades av en slump, p g a min oförmåga att välja. Och vilket par det blev. Nu är jag ute och cyklar lite eller fiskar efter pluspoäng. När jag hade mamma och pappa på besök fick båda välja efterrätt till helgen. Mamma ville ha cheesecake och pappa något med choklad. Klart att båda skulle bli nöjda, det ligger liksom i min natur att göra allt för alla.
1.
Sätt ugnen på 175 º C och klä en form, ca 20 X 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
2.
I en kastrull på spisen smält smör och choklad till browniebotten.
3.
Ta bort från spisen och tillsätt strösocker, salt och ägg. Vispa jämt.
4.
Tillsätt vetemjölet och rör i bara tills allt är blandat.
5.
Häll smeten i formen och ställ åt sidan.
6.
I en kastrull vispa lätt färskost, strösocker, vanilj och smält avsvalnat smör.
7.
Tillsätt ett ägg i taget, blanda väl emellan. Tillsätt mjölet och ev smaksättningen. Blanda väl.
8.
Häll cheesecaken över brownies i formen och jämna till ytan.
9.
Med en vass kniv, rör runt och gör mönster i cheesecaken så den blandas lite med browniesmeten.
10.
Strö över choklad chips.
11.
Grädda i mitten av ugnen för mellan 30-40 minuter. Tiden är endast en angivelse.
12.
När cheesecaken har satt sig men är fortfarande lite mjuk i mitten är den klar.
13.
Låt kakan kallna helt i formen innan du tar ut den och delar i bitar.
14.
Förvara i en låda med lock i kylskåpet. Håller i minst en vecka.
15.
Går utmärkt att frysa in.
200 g choklad i mindre bitar
150 g smör
1 1/2 dl strösocker
3 ägg
en nypa salt
3 dl vetemjöl
200 g färskost
50 g smält smör
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker eller pasta
2 ägg
2- 3 msk vetemjöl
ev smaksättning (hallonpulver, jordgubbar, blåbär eller apelsin)
0,5– 1 dl choklad chips