I en medelstor kastrull kombineras hallon och strösocker. Koka upp sen tills du får en syltkonsistens. Ta bort från spisen och sila bort kärnorna, tryck bären med en sked för att extrahera så mycket hallonsaft som möjligt
Charlotte Russe med vanilj- och hallonmousse, en no-bake tårta till alla tillfällen. Så enkelt att göra, utan ugn och utan krångel med att baka bottnar. Använd Ladyfingers kex och fyll tårtan med len vanilj- och hallonmousse. Vaniljmoussen är gjort på äkta ekologisk vanilj, en nyhet i bakhylan. Vaniljpastan är gjort av äkta vaniljstänger och 1 tsk motsvarar en stång. Den går under varumärket Taylor & Colledge och som Dr.Oetker förvärvade redan 2015. Jag älskar vanilj och denna är perfekt till bakning. Supersmidigt att använda och doften, ja doften är gudomlig.
1.
I en medelstor kastrull kombineras hallon och strösocker. Koka upp sen tills du får en syltkonsistens. Ta bort från spisen och sila bort kärnorna, tryck bären med en sked för att extrahera så mycket hallonsaft som möjligt
2.
I hallonsåsen, rör i 2 msk citronsaft. Låt den svalna till rumstemperatur
3.
Blanda alla ingredienser till din sirap. Denna kommer du att pensla insidan av kexen med. Alltså den sidan som ligger mot moussen
4.
Täck väggarna på din form med plastfolie. Placera kexen runt om i formen. Trimma ev kexen så dem passar in. Pensla kexen med sirap. Sprid 1 1/2 msk hallon över kakan. Ställ åt sidan
5.
Lägg gelatinen i 3 msk kallt vatten och låt den svälla i ca 5 minuter. Vispa grädde med 6 msk florsocker och vanilj pasta på hög hastighet till hårda toppar. Värm gelatinen i mikro ca 10 sekunder åt gången, tills den har smält. Vänd den i grädden. Fördela gräddblandningen lika i två skålar
6.
När hallonsirapen är vid rumstemperatur, vänta inte alldeles för länge eller det kommer att tjockna och bli svårt att blanda, vänd den i den ena skålen med grädde. Blanda till en jämn mousse
7.
Häll vaniljmoussen inuti formen. Toppa med en kexbotten som du penslar med sirap, strö över hallon samt häll över hallonmousse. Täck med kex hela ytan och sen med plastfolie och kyl i 3 timmar eller över natten
8.
Vispa grädden till garnering
9.
Vänd tårtan på ett serveringsfat. Ta bort all plast
10.
Toppa med grädde, hallon och myntablad
100 g frusna hallon
1.5 dl strösocker
2 msk färsk citronsaft
1 msk gelatin
5 dl grädde
6 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl varmt vatten
1 msk färsk citronsaft
1 msk socker
1.5 paket Savoiardikex så kallade Lady fingers
1 dl grädde
2 dl färska hallon och myntablad
ev ätbara blommor