Sätt ugnen på 175 grader.
En läcker Budapest semmelrulle recept med mandelkräm och gräddfyllning. Perfekt för fika eller dessert!
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Vispa äggvitor hårt.
3.
Tillsätt strösocker under fortsatt vispning, tillsätts lite i taget.
4.
Blanda mandelmjöl med mjöl, marsanpulver och kardemumma.
5.
Vänd försiktigt ner nötblandningen i marängen.
6.
Fyll en spritspåse med en tjock tyll. Spritsa ut smeten på ett bakplåtspapper ifrån ena långsidan till den andra.
7.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 18 min.
8.
Vänd upp på ett nytt bakplåtspapper när kakan är klar och dra loss bakplåtspappret som tårtan gräddats på. Låt svalna.
9.
I matberedare mixa mandlar och florsocker. Tillsätt vispgrädde lite i taget till önskad konsistens.
10.
Bred mandelkrämen över botten och sen över den vispade grädden blandad med kardemumma.
11.
Rulla försiktigt från den långa sidan och lägg skarven under.
12.
Sikta florsocker över. Förvaras kallt till servering.
3 äggvitor
1 1/2 dl socker
50 g mandelmjöl
1 1/2 msk mjöl
1 msk marsanpulver
1/2 tsk kardemumma
100 g mandlar
1 dl florsocker
1/2 dl vispgrädde
3 dl vispad grädde
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 dl florsocker