back-button

Simona Muntean

Picture of the author

BROWNIES MED HALLONKRÄM

  • 60 minuter
  • 20 bitar

Kladdiga browniebitar toppade med sötsyrlig hallonkräm.

Hur

Frosting

1.

Börja med frosting. I en kastrull vispa samman mjölk, socker och mjöl 

2.

Rör hela tiden över medelhög värme tills krämen tjocknar. Det kommer ta några minuter

3.

Ställ åt sidan för att kallna helt

Brownies

1.

Sätt ugnen på 175º

2.

Klä en form, ca 20X20 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan

3.

I en kastrull på spisen smällt smör och strösocker

4.

Tillsätt kakao, salt och vaniljsocker samt äggen under fortsatt vispning (för hand)

5.

Blanda i vetemjölet och rör ihop till en jämn smet

6.

Häll i formen och jämna till toppen med en slickepott. Grädda i mitten av ugnen för ca 20 minuter. Låt kakan kallna i formen

Hallonkräm

1.

Vispa smör och vaniljextrakt i en bunke tills det blir ljust och krämig, ungefär 2 minuter

2.

Vispa den kylda mjölkkrämen och addera till smöret. Tillsätt en matsked åt gången till smörblandningen, slå på medelhög hastighet och vispa tills all mjölkkräm har tillsätts. Vispa ytterligare en minut eller två tills krämen är luftig och extra krämig

3.

Mossa hallonen lätt, tillsätt till krämen och vispa jämt

Dekorering

1.

Skär brownies i lagom stora bitar och spritsa eller bred på krämen

2.

Toppa med färska hallon och ev ätbara blommor eller blad

Ingredienser

Brownies

125 g smör

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 dl osötad kakao

2 ägg

en nypa salt

1.5 dl vetemjöl

Hallonkräm

1.25 dl mjölk

1.25 dl socker

3 msk mjöl

1 tsk vanilj

125 g smör rumstempererat

ca 1 dl färska hallon

ev hallon och ätbara blommor att dekorera med