back-button

Simona Muntean

Picture of the author

BROWNIE­SOCKERKAKA MED LINDT CHOKLAD

  • 15 minuter
  • 12 personer

En läcker browniesockerkaka med en intensiv smak av apelsin, toppad med choklad och mandelflan. Perfekt för julen!

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175° C och klä en avlång form, 20 X 10 cm, med bakplåtspapper

2.

Smält smör och hackad choklad i micro. Blanda tills all choklad har smält och tillsätt sockret. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet

3.

Häll browniesmeten i formen, släta till ytan och ställ åt sidan

4.

Vispa smör och strösocker till sockerkakan. Tillsätt ett ägg i taget, vispa ordentligt mellan varje ägg

5.

Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt äggsmeten. Vänd till en jämn smet

6.

Häll i mjölken. Blanda lätt till en jämn smet

7.

Häll sockerkakssmeten över browniebotten och grädda kakan i mitten av ugnen för ca 25-30 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr

8.

Lät kakan svalna lite i formen innan du tar ut den och ställer på galler. Låt den kallna under tiden du gör toppingen

9.

Värm vispgrädden i micron, tillsätt chokladen i mindre bitar och rör om tills all choklad har smält

10.

Toppa kakan med choklad, riv över apelsinskal och strö över mandelflan

11.

Förvaras svalt i låda med lock

Ingredienser

Brownie

75 g Lindt EXCELLENCE Intense Orange

50 g smör

0,5 dl strösocker

1 ägg

0,75 dl vetemjöl

Sockerkaka

100 g smör

1,75 dl strösocker

2 ägg

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 dl mjölk

Topping

0,5 dl mjölk

0,5 dl vispgrädde

25 g Lindt EXELLENCE Intense Orange

ev riven skal av apelsin

mandelflan