Sätt ugnen på 175° C och klä en avlång form, 20 X 10 cm, med bakplåtspapper
En läcker browniesockerkaka med en intensiv smak av apelsin, toppad med choklad och mandelflan. Perfekt för julen!
1.
Sätt ugnen på 175° C och klä en avlång form, 20 X 10 cm, med bakplåtspapper
2.
Smält smör och hackad choklad i micro. Blanda tills all choklad har smält och tillsätt sockret. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet
3.
Häll browniesmeten i formen, släta till ytan och ställ åt sidan
4.
Vispa smör och strösocker till sockerkakan. Tillsätt ett ägg i taget, vispa ordentligt mellan varje ägg
5.
Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt äggsmeten. Vänd till en jämn smet
6.
Häll i mjölken. Blanda lätt till en jämn smet
7.
Häll sockerkakssmeten över browniebotten och grädda kakan i mitten av ugnen för ca 25-30 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr
8.
Lät kakan svalna lite i formen innan du tar ut den och ställer på galler. Låt den kallna under tiden du gör toppingen
9.
Värm vispgrädden i micron, tillsätt chokladen i mindre bitar och rör om tills all choklad har smält
10.
Toppa kakan med choklad, riv över apelsinskal och strö över mandelflan
11.
Förvaras svalt i låda med lock
75 g Lindt EXCELLENCE Intense Orange
50 g smör
0,5 dl strösocker
1 ägg
0,75 dl vetemjöl
100 g smör
1,75 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
0,5 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
25 g Lindt EXELLENCE Intense Orange
ev riven skal av apelsin
mandelflan