Häll de torra ingredienserna till degen i köksassistent och blanda lätt. Tillsätt resten av ingredienserna och kör på medelhastighet tills degen går ihop.
Jag älskar brioche och jag älskar jordnötssmör. Då blev det så klart brioche med jordnötssmör, enkelt och så gott. Hur jag gör i steg-för-steg ser du HÄR. Klart du kan byta ut jordnötssmörfyllningen mot annat gott, chokladkräm, sylt eller varför inte citronfyllning.
1.
Häll de torra ingredienserna till degen i köksassistent och blanda lätt. Tillsätt resten av ingredienserna och kör på medelhastighet tills degen går ihop.
2.
Höj hastigheten och kör i ca 20 minuter. Degen blir blank och elastisk. Plasta in och låt degen vila i rumstemperatur i 1-2 timmar. Ställ skålen sen i kylskåpet för minst en timme om inte flera.
3.
Ta upp degen på bakbordet och kavla ut till en rektangel, ca 0,5 cm tjockt.
4.
Bred jordnötssmör över 1/2 degplattan.
5.
Vik dubbelt och kavla plattan jämnt.
6.
Skär i 2 cm tunna degremsor med hjälp av en pizzaskärare eller kniv.
7.
Rulla varje remsa och lägg i muffinsplåt eller i stora muffinsformar. Täck med en kökshandduk och låt jäsa för ca 1 timme.
8.
Sätt ugnen på 175 grader när det återstår ca 30 minuter av jäsningstiden.
9.
Grädda i mitten av ugnen för ca 10-12 minuter eller tills bullarna är klara och har fått en fin ljusbrun yta.
10.
Koka under tiden sockerlag av socker och vatten. Klart när sockerkristallerna har smält och får en honungsliknande konsistens.
11.
Pensla bullarna med sockerlag direkt från ugnen. Låt dem svalna på galler. Sikta ev florsocker innan servering. Njuuuuuuut!
1.
Bullarna håller sig färska länge men går utmärkt att frysa in både ogräddade och gräddade.
3/4 dl vatten, varmt
1 msk torrjäst eller 30 g färsk
3 msk strösocker
1/2 tsk kardemumma, malen eller stött
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 1/2 dl mjölk
8-10 dl vetemjöl
115 g smör, rumstempererat
1 burk jordnötssmör (ca 350 g)
1 dl strösocker
1/2 dl vatten