Sätt ugnen på 150º C
Jag föreslår du testar denna lättbakad Bountykaka i långpanna och sen bjuder in några grannar på eftermiddagsfika i helgen. Eller ta med en picknickkorg och ge er ut. Kakan är ljuvligt god och krämig och passar perfekt till bjudmat till många.
1.
Sätt ugnen på 150º C
2.
Klä en form 20X30 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan
3.
Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver i en skål och ställ åt sidan
4.
Vispa smör och socker krämigt
5.
Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning
6.
Varva mjölk och mjölblandning i smeten. Vispa lätt
7.
Häll i formen, jämna till ytan
8.
Grädda i mitten av ugnen för 15- 20 minuter. Botten ska vara mjuk men inte kladdig. Ta ut och låt den kallna.
9.
I en kastrull på spisen koka upp mjölk och ev vispgrädde, mannagryn, strösocker och smör. Jag brukar byta ut mjölk mot vispgrädde för krämigare konsistens och smak. När krämen har tjocknat ta bort från spisen och blanda i riven kokos
10.
Häll krämen över kakan
11.
Smält chokladen i mikron, ca 15-20 sekunder åt gången, rör om emellan åt
12.
Häll i lite vispgrädde i chokladen tills du får önskad konsistens
13.
Bre chokladen över krämen
14.
Låt kakan stå svalt några timmar eller ok någon timme åtminstone innan du skär den i lagom stora bitar
15.
Förvara kakan svalt i låda med lock
100 g smör rumstempererat
2 dl strösocker
3 ägg
8 msk mjölk
4 dl vetemjöl
2 msk mörk osötat kakao
1 tsk bakpulver
3 dl mjölk (byt ut ev 1 dl mot vispgrädde för krämigare konsistens)
0.5 – 1 dl strösocker
100 g smör
5 msk mannagryn
100 g riven kokos
2 tsk vaniljsocker
150 g mjölkchoklad
lite vispgrädde