Dela blomkålen i mindre bitar. Koka till hälften i rikligt med vatten och salt.
Kan göras helt vegetarisk. Lätt att laga till många eller till några matlådor i veckan. Smakar lika gott dag 3 som dag 1. Du måste bara testa denna rätt.
1.
Dela blomkålen i mindre bitar. Koka till hälften i rikligt med vatten och salt.
2.
Häll ut vattnet. Smörj en ugnsform med smör. Lägg i blomkålen.
3.
Vispa ihop ägg, créme fraîche, salt och peppar. Häll över blomkålen.
4.
Strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen, i 175 graders värme, för ca 20-25 minuter.
5.
Toppa med grönt. Servera med knaprig stekt bacon.
1 medelstort blomkålshuvud ca 800 g
4 ägg
1,5 dl créme fraîche
0,5 tsk salt
ca 0,5 tsk peppar
130 g riven ost
1 tsk vitlökspulver
smör till formen
Persilja eller salladslök att toppa med