back-button

Simona Muntean

Picture of the author

BLOMKÅLSLÅDA MED KRISPIG BACON

  • 10 minuter + 40 minuter
  • 4 personer

Kan göras helt vegetarisk. Lätt att laga till många eller till några matlådor i veckan. Smakar lika gott dag 3 som dag 1. Du måste bara testa denna rätt.

Hur

Gör så här

1.

Dela blomkålen i mindre bitar. Koka till hälften i rikligt med vatten och salt.

2.

Häll ut vattnet. Smörj en ugnsform med smör. Lägg i blomkålen.

3.

Vispa ihop ägg, créme fraîche, salt och peppar. Häll över blomkålen.

4.

Strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen, i 175 graders värme, för ca 20-25 minuter.

5.

Toppa med grönt. Servera med knaprig stekt bacon.

Ingredienser

Ingredienser

1 medelstort blomkålshuvud ca 800 g

4 ägg

1,5 dl créme fraîche

0,5 tsk salt

ca 0,5 tsk peppar

130 g riven ost

1 tsk vitlökspulver

smör till formen

Persilja eller salladslök att toppa med