Dela blomkålshuvudet i mindre bitar och lägg i matberedare
Blomkålsbiffar med dipp, så enkelt att göra Älskar att man inte behöver fritera eller steka i massa olja utan steker i ugnen och de sköter sig själva.
1.
Dela blomkålshuvudet i mindre bitar och lägg i matberedare
2.
Tillsätt vitlöksklyftorna och mixa fint. Häll över i en skål
3.
Tillsätt mjöl, salt och persilja
4.
Blanda vatten, tahini pasta och citronsaft. Häll den i skålen över blomkålen. Blanda väl
5.
Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme
6.
Ta ca 1,5 msk av smeten, tryck ihop och rulla lätt mellan handflatorna , platta lite till och lägg på plåt på lätt oljad bakplåtspapper
7.
Pensla med olivolja och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min tills biffarna har fått fin färg
8.
Du kan ta ut plåten, strö lite finriven parmesan över biffarna och stoppa de i ugnen för ytterligare 4-5 min (detta steg kan uteslutas)
9.
Servera biffarna med yoghurtdipp. Njut!
1 medelstort blomkålshuvud
2-3 vitlöksklyftor
0,5 dl persilja, hackad
0,75 dl kikärtsmjöl
4 msk vatten
4 msk tahini pasta
saft av 0,5 citron
0,5 tsk salt
Olivolja
2 dl yoghurt 10% 0,5 tsk paprikapulver
Salt och peppar