back-button

Simona Muntean

Picture of the author

BLOMKÅLSBIFFAR MED DIPP

  • 6 personer

Blomkålsbiffar med dipp, så enkelt att göra Älskar att man inte behöver fritera eller steka i massa olja utan steker i ugnen och de sköter sig själva.

Hur

Gör så här

1.

Dela blomkålshuvudet i mindre bitar och lägg i matberedare

2.

Tillsätt vitlöksklyftorna och mixa fint. Häll över i en skål

3.

Tillsätt mjöl, salt och persilja

4.

Blanda vatten, tahini pasta och citronsaft. Häll den i skålen över blomkålen. Blanda väl

5.

Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme

6.

Ta ca 1,5 msk av smeten, tryck ihop och rulla lätt mellan handflatorna , platta lite till och lägg på plåt på lätt oljad bakplåtspapper

7.

Pensla med olivolja och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min tills biffarna har fått fin färg

8.

Du kan ta ut plåten, strö lite finriven parmesan över biffarna och stoppa de i ugnen för ytterligare 4-5 min (detta steg kan uteslutas)

9.

Servera biffarna med yoghurtdipp. Njut!

Ingredienser

Ingredienser

1 medelstort blomkålshuvud

2-3 vitlöksklyftor

0,5 dl persilja, hackad

0,75 dl kikärtsmjöl

4 msk vatten

4 msk tahini pasta

saft av 0,5 citron

0,5 tsk salt

Olivolja

Dipp

2 dl yoghurt 10% 0,5 tsk paprikapulver

Salt och peppar