Stekt köttbitarna i lite olja. Tillsätt morot, paprika och 0,5 gullök. Häll på vatten och koka tills köttet är mjukt och går isär.
Vem älskar BIFF STROGANOFF men kan inte ens se på korven? Det växer i munnen bara jag tänker på. Men man kanske inte får säga det högt att man inte gillar den.
1.
Stekt köttbitarna i lite olja. Tillsätt morot, paprika och 0,5 gullök. Häll på vatten och koka tills köttet är mjukt och går isär.
2.
Smält smöret i en kastrull på spisen. Tillsätt gullök och vitlök och fräs de mjuka.
3.
Tillsätt paprikapulver och tomatpuré. Blanda lätt.
4.
Gå in med vitt vin och låt puttra ett par minuter. Rör i ett par gånger.
5.
Tillsätt köttet och buljongen. Låt puttra ett par minuter.
6.
Häll vispgrädden över, salta och peppra. Låt allting koka upp.
7.
Strö över persilja. Servera med kokt ris.
800 g grytbitar av nötkött
4 msk olivolja
1 morot
0,5 paprika urkärnad
0,5 gullök
3 msk smör
1,5 gullök finhackad
2 vitlöksklyftor finhackade
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1,5 dl torrt vitt vin
3 dl köttbuljong ( eller 1 köttbuljong tärning+ 3 dl vatten)
2 dl vispgrädde
Salt och peppar
Hackad persilja att toppa med
Kokt ris till servering