Sätt ugnen på 225 grader, över och undervärme. Fodra en form med löstagbara kanter, ca 18-20 cm i diameter, med bakplåtspapper
Superkrämig baskisk chokladcheesecake, basque cheesecake, som du svänger ihop på nolltid. Den är dessutom naturlig glutenfri. Ni ville ha fler glutenfria recept och det kändes bra att inte behöva laborera med glutenfri mjöl som inte är min starka sidan. Servera cheesecaken som den är eller varför inte med en klick lätt uppvispad grädde.
1.
Sätt ugnen på 225 grader, över och undervärme. Fodra en form med löstagbara kanter, ca 18-20 cm i diameter, med bakplåtspapper
2.
Smält chokladen i micron, ställ åt sidan och låt svalna
3.
Vispa färskost och strösocker jämnt
4.
Tillsätt den kallna chokladen, kakao, ägg och vaniljsocker och vispa jämnt
5.
Tillsätt vispgrädden och vispa jämnt
6.
Häll smeten i formen och jämna till ytan
7.
Grädda i mitten av ugnen för ca 25 minuter, stäng av ugnen och lämna cheesecaken inne med luckan på glänt i 5 minuter till
8.
Kyl cheeseckeen för minst 4 timmar eller över natten innan servering
200 g choklad
500 g färskost typ Philadelphia
1.5 dl strösocker
1 msk osötad kakao
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl vispgrädde