back-button

Simona Muntean

Picture of the author

BANANPANNKAKA I UGN

En variant av holländska pannkakor med mindre mjöl och mer banan, gjorda på mandelmjölk. Laktos- och sockerfria.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175º C.

    2.

    Vispa samman ägg och mjölk och tillsätt de övriga ingredienserna förutom bananskivorna.

    3.

    Smält smöret i formarna i ugnen.

    4.

    Häll smeten i formarna och toppa med bananskivor.

    5.

    Grädda i mitten av ugnen för ca 15-20 minuter

    6.

    Servera pannkakorna varma med det du tycker om och en kopp kaffe eller te.

    Ingredienser

    2 ägg

    1 1/2 dl mandelmjölk

    0,75 dl vetemjöl

    1 tsk vaniljsocker

    1 1/2 mosade små eller 1 stor bananer

    2 tsk smör

    1/2 skivad på längden i två eller fyra skivor banan