Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
Banankaka toppad med chokladkräm typ Nutella. Men denna är ingen ”vanlig” banankaka. JAG LOVAR. Den är så saftig och god så det går inte att beskriva i ord.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
2.
Fodra en rektangulär form, ca 20 X 30 cm, med bakplåtspapper eller smörj in och mjöla. Ställ åt sidan.
3.
I en skål vispa ägg och strösocker vit och pösigt. Tillsätt gräddfil och smör och vispa till en jämn smet.
4.
Tillsätt de mosade bananerna och vispa jämnt.
5.
Tillsätt de torra ingredienserna och vänd med en slickepott tills du får en jämn smet.
6.
Häll smeten i den förbereda formen och jämna till ytan.
7.
Rör chokladkrämen mjuk och rinnig. Ev kan micras 10-15 sec.
8.
Klicka choklad på kakan och vänd runt med en kniv eller annat tunt, typ sushipinne.
9.
Grädda kakan i mitten av ugnen för 20-30 minuter, beroende på ugn, eller tills kakan har fått fin färg och är klar.
10.
Ta ut den och låt den kallna helt innan servering.
3.5 dl strösocker
2.5 dl gräddfil eller fett yoghurt
115 g normal saltat smör, rumstempererat
2 ägg
3 övermogna bananer, mosade
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk bakpulver
150 g chokladkräm typ Nutella