Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Smörj och mjöla ordentligt en sockerkaksform*. Ställ åt sidan.
Saftig banankaka med Biscoff spread och mascarponekräm. En riktig höjdare. Testade receptet på mina kollegor och alla var överens om. En riktig hit, så saftig och vilka smakkombinationer. Nästa gång kommer jag fylla den med en hel burk med Biscoff spread. Jag vet inte om du har ätit för men den är himmelsk god. HÄR ser ser du hur jag dekorerar den.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Smörj och mjöla ordentligt en sockerkaksform*. Ställ åt sidan.
2.
I en skål häll strösocker, gräddfil, smör och ägg. Vispa till en jämn smet.
3.
Tillsätt de mosade bananerna och vispa jämnt.
4.
Tillsätt de resterande ingredienserna och vänd med en slickepott tills du får en jämn smet.
5.
Häll 1/3 del av smeten i den förbereda formen – Klicka ca 1/4 burk Biscoff spread över smeten. Upprepa med 1/3 del av smeten och 1/4 del av Biscoff spread. Avsluta med resterande smet.
6.
Grädda i över nedersta delen av ugnen för ca 30-40 minuter, beroende på ugn, eller tills kakan har fått fin färg och är klar.
7.
Ta ut kakan och låt den svalna i formen innan du vänder upp och ner på galler och låter den kallna helt under formen.
8.
Förbered krämen. Vispa mascarponeosten jämn och klumpfri. Rör Biscoff spreaden mjuk och vänd i osten. Tillsätt ev lite vispgrädde och vispa jämnt.
9.
Dela kakan i två och bred på halva krämen. Toppa med resterande kräm, kaksmulor och kakbitar.
10.
Förvaras svalt!
1.
Formen är en Nordic Ware Swirl Bundt Bakform 2,4 liter
3 dl strösocker
2 1/2 dl gräddfil eller fett yoghurt
140 g normal saltat smör, rumstempererat
2 ägg
2 övermogna bananer, mosade
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
ca 1/2 burk Biscoff spread som fyllning
1/2 burk Biscoff spread
200 g mascarponeost
ev 1/2 – 1 dl vispgrädde
Biscoff kakor, finkrossade
Biscoff kakor halverade