back-button

Simona Muntean

Picture of the author

BANANBRÖD MED VALNÖTTER

  • 1618 personer

Supergod med chokladknappar istället för nötter eller varför inte både och? Strö ev nötter även på toppen innan gräddningen eller lägg på skivad banan. Det går alldeles utmärkt att frysa in brödet, låt det bara kallna helt innan du lindar in det i folie. Brödet är anpassat från www.food.com som baserade sig på ett recept släppt av Starbucks direkt på en media event. Kan inte uttala mig om det smakar som originalet eftersom jag inte har ätit bananbröd på Starbucks. Men jag kan varmt rekommendera detta recept, ni kommer definitivt inte bli besvikna.

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175º C. Klä en brödform med bakplåtspapper och ställ åt sidan

2.

Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål och ställ åt sidan

3.

I en annan skål vispa lätt för hand eller med elvisp, olja, socker och ägget

4.

Tillsätt mjölblandningen och blanda väl. Det blir en mycket tjock och torr smet

5.

Tillsätt bananerna och vaniljsocker samt mjölk. Blanda till en jämn smet

6.

Vänd nötterna in i smeten och häll i formen

7.

Grädda i mitten av ugnen för mellan 50- 75 minuter beroende på ugn. Kontrollera kakan efter ca 40-45 minuter. Kakan är färdigt när en tandpetare kommer ut torr

Ingredienser

Ingredienser

5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

en nypa salt

1 ägg

3 dl strösocker

0.5 tsk vaniljsocker

1.25 dl olja neutral i smaken, typ rapsolja

2 msk mjölk

3 övermogna mosade bananer

1- 1.5 dl hackade valnötter (valfritt)