Sätt ugnen på 175º C. Klä en brödform med bakplåtspapper och ställ åt sidan
Länge sen jag bakade bananbröd. Här har jag uppgraderat ett recept på en gammal goding och som resulterade i detta bananbröd med choklad och nötter, närmare bestämt valnötter (igen). Himmelskt gott och superenkelt att göra. Brödet passar lika bra till frukost på språnget som till efterrätt. Du väljer!
1.
Sätt ugnen på 175º C. Klä en brödform med bakplåtspapper och ställ åt sidan
2.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan
3.
I en annan skål vispa lätt för hand eller med elvisp, olja, strösocker, vaniljsocker och ägg
4.
Tillsätt mjölblandningen och blanda väl. Det blir en mycket tjock och torr smet
5.
Tillsätt bananerna och vaniljsocker. Blanda till en jämn smet
6.
Vänd nötter och choklad in i smeten och häll i formen
7.
Garnera med bananskivor och toppa med valnötter
8.
Grädda i mitten av ugnen för mellan 50- 75 minuter beroende på ugn. Kontrollera kakan efter ca 40-45 minuter. Kakan är färdigt när en tandpetare kommer ut torr
1.
Det går alldeles utmärkt att frysa in brödet. Låt det bara kallna helt innan du lindar in det i folie.
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
en nypa salt
1 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl olja neutral i smaken, typ rapsolja
2 övermogna bananer, mossade
1 dl valfria nötter, hackade
1 dl valfri choklad, hackad
1 banan delad på längden
Några valnötter, hackade