Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fordra en brödform med bakplåtspapper och ställ åt sidan
Bananbröd med choklad och hallon. Det är så lätt att svänga ihop och så gott. Tycker att det blev en bra kombo med choklad och hallon. Annars hade jag sagt att du kan skippa hallonen.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fordra en brödform med bakplåtspapper och ställ åt sidan
2.
I en skål blanda vetemjöl med bakpulver och bikarbonat. Ställ åt sidan
3.
I en annan skål eller bunke vispa strösocker, olja, yoghurt, ägg och vaniljsocker. Vispa ett par minuter
4.
Tillsätt de mossade bananerna och blanda jämnt.
5.
Vänd mjölblandningen i smeten. Vispa ej!
6.
Tillsätt choklad och hallon och vänd lätt ett par gånger
7.
Häll smeten i ormen och grädda i mitten av ugnen ör ca 30-35 minuter eller tills kakan är klar
8.
Låt kakan kallna i formen under en kökshandduk
1.
Välj favoritchokladen, mörk eller ljus. Med eller utan smaksättning. Jg blandade i rester jag hade hemma. Det blev både mjölkchoklad med nötter i och mörk choklad
3,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 dl strösocker
0,75 dl rapsolja
0,75 dl naturell yoghurt 3 % elle filmjölk
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 mosade mogna bananer
2 dl frysta hallon (kan uteslutas)
1,25-1,5 dl chokladknappar eller hackad