back-button

Simona Muntean

Picture of the author

BANANBRÖD

  • 30-35
  • 14-16

Nyttigt bananbröd. Det första någon tänker på då är ”skippa sockret”. Det första någon annan tänker på är ”mindre fett”. Jag säger inte att något av det är rätt eller fel. Vad tänker du på?

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 º C. Klä dina formar med bakplåtspapper eller smöra och mjöla ordentligt samt ställ dem åt sidan

2.

Mosa bananerna i en stor skål

3.

Tillsätt ägg och socker och vispa snabbt och luftigt

4.

Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål

5.

Vänd mjölblandningen i banansmeten. Rör tills det blandas väl. Försök att inte överblanda

6.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för 30- 35 minuter

7.

Låt brödet/bröden svalna något innan du tar ut ur formen och låter det kallna helt på galler under en kökshandduk

Tips!

1.

Bröden kan bakas helt utan fett, exkludera creme fraiche. Smaken? Lika god.

Ingredienser

Ingredienser

4 stycken mogna Chiquitas ekologiska bananer

1.5 dl rörsocker

2 ägg

5 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

4 rejäla msk creme fraiche (kan skippa för fettfri bananbröd)

ev smaksättning: vaniljsocker, kanel, kardemumma, hackade valnötter eller choklad

en banan delat på längden att toppa brödet med