back-button

Simona Muntean

Picture of the author

BANAN BLONDIES

En dens, djup, mjuk, brownie liknande textur fast utan choklad i botten toppad med en brunt smör och socker frosting som inte är från denna värld. Älskar framför allt frostingen.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175º C och smöra och mjöla en form ( 20 X 30 cm) eller klä i bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

    2.

    Blanda vetemjöl, ev salt och vaniljsocker i en skål och ställ åt sidan.

    3.

    Smält smöret i en kastrull på spisen och när det börjar koka fortsätt rör i flera minuter tills den blir ljusbrunt. Det kan ta upp till 10 minuter. Ta bort från spisen och häll i en skål.

    4.

    Tillsätt Farinsocker och vispa kraftigt. Om mixturen inte är tillräckligt kallt låt det stå ett par minuter annars finns det risk att äggen blir till äggröra när du blandar dem i.

    5.

    Vispa i äggen.

    6.

    Tillsätt mjölmixen och mosade bananer och vispa till en jämn smet.

    7.

    Häll i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 35-40 minuter. Gör

    8.

    Låt kakan kallna helt innan du brer på frosting.

    9.

    Smält smöret till frosting.

    10.

    Tillsätt Farinsocker och grädde och koka upp och koka för en minut eller två till.

    11.

    ta bort från spisen.

    12.

    Låt mixturen svalna för minst 5 minuter.

    13.

    Tillsätt florsocker och vispa till en jämn frosting.

    14.

    Bre frostingen över den kalla kakan och låt frostingen sätta sig innan du delar kakan i lagom stora munsbitar.

    Ingredienser

    5 dl vetemjöl

    1 msk vaniljsocker

    1/2 tsk salt

    225 g smör

    2 dl farinsocker

    2 dl strösocker

    2 stora ägg

    2-3 stora övermogna mosade bananer