Blanda alla ingredienser till degen förutom olja. Låt vila i 30 min
1.
Blanda alla ingredienser till degen förutom olja. Låt vila i 30 min
2.
Tillsätt olja och knåda till en jämn, elastisk deg. Låt degen vila under en kökshandduk i ca 1,5-2 h
3.
Dela degen i 6 bitar. Rulla varje bit, platta till och sen tvina mellan dina händer. Sätt ihop ändarna. Upprepa med resterande bitar
4.
Sätt ugnen på 200 g, över och undervärme. Koka vatten i en djup kastrull och tillsätt bikarbonat.
5.
Doppa en bagel i taget i vatten och bikarbonat. Låt ligga i vatten i ca 10-15 sekunder
6.
Ta upp och lägg på bakplåtspapper på plåt. Strö över sesamfrön eller flingsalt
7.
Grädda i mitten av ugnen för ca 20-25 min eller tills de är klara. Låt svalna på galler. NJUT!
1.
Ett tips är att dagen efter, micra din bagel ett par sec inan så är den lika god som första dagen!
1 dl vatten, ljummet
1 dl mjölk, fingervarm
0,5 dl strösocker
1 tsk torrjäst
5,75 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
0,5 dl olja neutral i smaken
1,75 l vatten, kokhet
2 msk bikarbonat
Sesamfrön, pumpa eller solrosfrön