Lägg aubergine, paprika och tomathalvor samt en halverad gullök.
En rumänsk traditionell rätt som jag har vuxit upp med. Detta var mammas sätt att förvara auberginer över vintern. Jag gillar att äta den på en gång. Håller i en vecka i kylskåp.
1.
Lägg aubergine, paprika och tomathalvor samt en halverad gullök.
2.
Salta och peppra. Ringla lite olivolja över.
3.
Rosta i mitten av ugnen i 175 grader för ca 30-35 min tills grönsakerna är mjuka och fått fin färg.
4.
Skala auberginerna. Lägg allt i en blender eller matberedare och mixa.
5.
Salta och peppra efter smak. Ringla ev olivolja över och toppa med persilja.
2-3 auberginer
2 röda paprikor halverade och urkärnade
3 tomater halverade
1 gullök skalad och halverad
8 msk olivolja
salt och peppar
ev hackad persilja att toppa med