back-button

Simona Muntean

Picture of the author

AUBERGINE OCH PAPPRIKARÖRA

  • 5 minuter + 35 minuter

En rumänsk traditionell rätt som jag har vuxit upp med. Detta var mammas sätt att förvara auberginer över vintern. Jag gillar att äta den på en gång. Håller i en vecka i kylskåp.

Hur

Gör så

1.

Lägg aubergine, paprika och tomathalvor samt en halverad gullök.

2.

Salta och peppra. Ringla lite olivolja över.

3.

Rosta i mitten av ugnen i 175 grader för ca 30-35 min tills grönsakerna är mjuka och fått fin färg.

4.

Skala auberginerna. Lägg allt i en blender eller matberedare och mixa.

5.

Salta och peppra efter smak. Ringla ev olivolja över och toppa med persilja.

Ingredienser

Ingredienser

2-3 auberginer

2 röda paprikor halverade och urkärnade

3 tomater halverade

1 gullök skalad och halverad

8 msk olivolja

salt och peppar

ev hackad persilja att toppa med