Skölj gurkorna och skär bort ändarna
Den asiatiska gurksalladen som man blir helt beroende av. Kul att göra och så god.
1.
Skölj gurkorna och skär bort ändarna
2.
Lägg en gurka mellan de ätpinnar, vid den tjocka delen. Skär rakt över tunt
3.
Vänd gurkan 180 grader och skär nu lite snett, tunt
4.
Lägg gurkorna i en skål, strö över rikligt med salt och vänd de lätt. Låt stå i 15 min. Gör dressingen under tiden
5.
I en skål blanda resterande ingredienser
6.
Skölj gurkorna i kallt vatten och lägg tillbaka i skålen
7.
Häll dressingen över och blanda väl. Servera och NJUT!
8 små gurkor
Ca 3 msk salt
2 st vitlöksklyftor pressade
1 msk sesamolja
1 msk japansk soja
1 tsk brun farin eller strösocker
2 msk risvinäger
2 tsk goshugaro koreanska chiliflakes ( anv vanlig chiliflakes annars)
1 msk svarta sesamfrö (kan uteslutas)
1 msk sesamfrö