Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme..
Efter succén med blåbärscheesecake grottorna följer dessa äppelpajgrottor med saltkaramell och flingsalt. Japp jag har fått dille på både grottor, saltkaramell och flingsalt, undrar vad som kommer nästa… Ju jag vet och jag lovar du vill inte missa.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme..
2.
Lägg små muffinsformar på en bakplåt eller använd en muffinsplåt.* Ställ åt sidan.
3.
I en liten skål, blanda äpplen, citronsaft, kanel, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör om tills det är grundligt blandat. Ställ åt sidan.
4.
Blanda alla ingredienser till degen i matberedaren. Degen är mjuk men det går att hantera.
5.
Dela i lika bitar och rulla till bollar, stora som valnötter.
6.
Lägg en degboll i varje form och tryck en grop i mitten.
7.
Fyll gropen i varje kaka med äppelfyllning, ca 1 msk. Toppa med karameller och flingsalt.
8.
Grädda kakorna i mitten av ugnen för ca 15 minuter.
9.
Låt kallna på galler under en kökshandduk. Använder du en muffinsplåt måste du låta kakorna kallna helt innan du vänder plåten upp och ner och tar ut kakorna.
10.
Sikta ev över florsocker innan servering. Förvaras svalt i låda med lock.
2 dl små tärningar (skalade) äpplen
1 msk färsk citronsaft
0.5 tesked kanel
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk vetemjöl
8 st mjuka karameller, grovhackade
flingsalt
250 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5.75 dl vetemjöl