Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme smörj. Smörj och mjöla en rund form , ca 23 cm i diameter, och ställ åt sidan
Äppelkaka som inte kräver någon närmare presentation. Bara väldigt gott!
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme smörj. Smörj och mjöla en rund form , ca 23 cm i diameter, och ställ åt sidan
2.
Lägg äppelskivorna i kallvatten blandat med citronsaft. Då mörkar inte dem tills du ska använda till fyllning
3.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smält smör, mjölk och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet
4.
Häll smeten i den förbereda formen och strö över malen kanel
5.
Häll ut vattnen från äppelskivorna, blanda dem med smör, florsocker och värm dem i mikron i någon halv minut så att de blir varma och lite mjuka, läta att böja.
6.
Lägg äppelskivorna i smeten som en ros, börja i mitten och fortsätt utåt som i bilden, lägg skivorna tätt ihop och lätt intryckta i smeten
7.
Strö över mandelflarn
8.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 30 min, känn gärna med en provsticka när kakan är klar
9.
Låt kakan svalna i formen och sikta över florsocker precis innan servering
2-3 st äpple
2 msk citronsaft
ca 1,5 tsk kanel
3 msk smör
0,5 dl florsocker
efter smak mandelflarn
3 stora ägg
2 dl strösocker
2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl