Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Klä en form, ca 28 X 28 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan
Äppelkaka med vallmofrön. För det känns som höst och då bakar vi äppelkaka. Rätt eller fel?
Ps: Äppelsorten heter Rosette ifall någon undrar.
1.
Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Klä en form, ca 28 X 28 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan
2.
I en stor skål blanda alla torra ingredienser. Tillsätt äggen och smöret och vispa till en jämn tjock smet
3.
Lägg äpplena i ett fint mönster. Grädda kakan i mitten av ugnen för ca 25–30 minuter beroende på ugn
4.
Ta ut kakan och låt den svalna i formen. Pensla äpplena med honung och sikta florsocker över hela kakan. Dela i lagom stora bitar. Njut kakan ljummen med en kula vaniljglass eller med vaniljsås
1.
Du kan byta ut äpplena mot päron, plommon, persikor eller annan fruktsort. Möjligheterna är många. Mina kollegor på jobbet som är min testpanel tyckte den var urgod.
5 dl vetemjöl
2,25 dl strösocker
200 g smör, vid rumstemperatur
4 ägg
4 tsk bakpulver
en nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 msk vallmofrön
6-8 äpple, skalade och tunt skivade
2 msk flyttande honung
florsocker att sikta över den färdiga kakan