Sila apelsinsaften så du får bort all fruktkött.
Apelsincurd. Citron och lime är inte riktigt min grej men apelsin, den är drömgod. Även passioncurd gjord på fryst passionsfrukt. Mums alltså. Curden passar utmärkt som fyllning i sockerkaka eller tårta. Gör egen vaniljglass och ringla över curd innan serveringen. Eller gör en Pavlova och toppa med curd. Och så passar curden jättebra till pannkakor.
1.
Sila apelsinsaften så du får bort all fruktkött.
2.
Blanda apelsinsaft, ägg, äggula och gelésocker i en tjockbottnad kastrull.
3.
Sätt kastrullen på medelvärme på spisen och vispa hela tiden tills det börjar tjockna.
4.
Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt smöret i små klickar under fortsatt vispning.
5.
Häll upp curden i varma, väl rengjorda burkar. Förvara i kyl.
2 dl färskpressad apelsinsaft
2 ägg
1 äggula
3 dl Dansukker gelésocker
200 g smör