back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Älskade Silvia en solskenskaka

  • 10 bitar

En saftig och smörig sockerkaka med vanilj- och kokosdoft och smak. En lyxig kaka perfekt som efterrätt till helgen.

    Hur

    1.

    Ställ ugnen på 175 grader, och smörj och mjöla en form. Klä botten med bakplåtspapper.

    2.

    Vispa ägg och socker poröst.

    3.

    Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål och vänd ner i smeten.

    4.

    Varva med vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet.

    5.

    Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 30 - 35 minuter, provkänn med en tandsticka.

    6.

    Under tiden gör glasyren genom att smälta smöret med sockret och sen rör ner vaniljsocker, äggula och 1 dl kokosflingor. Rör ihop till en slet kräm och låt kallna.

    7.

    Låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren.

    8.

    Strö över resterande kokosflingor eller strössel och ställ svalt en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.

    Ingredienser

    3 st ägg

    3 dl strösocker

    3 dl vetemjöl

    3 tsk bakpulver

    3 tsk vaniljsocker

    1 1/2 dl vatten

    Glasyr

    100 gram smör

    1 dl strösocker

    1 tsk vaniljsocker

    1 äggulor

    1 1/2 dl kokosflingor