back-button

Simona Muntean

Picture of the author

DUBAI CHOKLAD CRÊPES

  • 5 minuter + 15 minuter
  • 4 personer

Ingen kan ha missat den virala Dubai chokladkaka med pistagekräm. Jag har själv två varianter på den än så länge. Här har jag gjort crêpes som jag har fyllt med den omtalade fyllningen.

    Hur

    Gör så:

    1.

    Vispa ägg med vetemjöl och mineralvatten till en klumpfri smet.

    2.

    Låt smeten vila i kylskåp för ca 15 min. Frivilligt men jag inbillar mig att det blir godare crepes.

    3.

    Stek ca 4 st crepes i lite smör. Låt de vila staplade på varandra under lock så hölls de mjuka.

    4.

    Dela eller hacka degtrådarna.

    5.

    Stek i smör i en stekpanna tills de blir bruna och krispiga. Blanda då och då så de inte bränns.

    6.

    Ta ev 4 msk och ställ åt sidan. Blanda resten av degtrådarna med pistagekräm.

    7.

    Bred fyllning över ena halva crepe och vick ihop och sen vick en gång till.

    8.

    Ringla över mjukt rörd micrad pistagekräm. Strö ev över hackade pistagenötter och stekta degtrådar.

    Ingredienser

    Crepessmet

    1 stort ägg

    1,5 dl vetemjöl

    2 dl kolsyrat mineralvatten

    ca 50 g smör till gräddning

    Fyllning och garnering

    200 g kadayif degtrådar

    50 g smör

    ca 150 g pistagekräm

    ev 50 g pistagekräm att toppa med

    ev 100 g hackade pistagenötter