Vispa ägg med vetemjöl och mineralvatten till en klumpfri smet.
Ingen kan ha missat den virala Dubai chokladkaka med pistagekräm. Jag har själv två varianter på den än så länge. Här har jag gjort crêpes som jag har fyllt med den omtalade fyllningen.
1.
Vispa ägg med vetemjöl och mineralvatten till en klumpfri smet.
2.
Låt smeten vila i kylskåp för ca 15 min. Frivilligt men jag inbillar mig att det blir godare crepes.
3.
Stek ca 4 st crepes i lite smör. Låt de vila staplade på varandra under lock så hölls de mjuka.
4.
Dela eller hacka degtrådarna.
5.
Stek i smör i en stekpanna tills de blir bruna och krispiga. Blanda då och då så de inte bränns.
6.
Ta ev 4 msk och ställ åt sidan. Blanda resten av degtrådarna med pistagekräm.
7.
Bred fyllning över ena halva crepe och vick ihop och sen vick en gång till.
8.
Ringla över mjukt rörd micrad pistagekräm. Strö ev över hackade pistagenötter och stekta degtrådar.
1 stort ägg
1,5 dl vetemjöl
2 dl kolsyrat mineralvatten
ca 50 g smör till gräddning
200 g kadayif degtrådar
50 g smör
ca 150 g pistagekräm
ev 50 g pistagekräm att toppa med
ev 100 g hackade pistagenötter