back-button

Simona Muntean

Picture of the author

BURRATA MED UGNSTEKTA APRIKOSER

  • 5 minuter + 20 minuter
  • 1 personer

Helt underbar sötsyrlig rätt som är perfekt i värmen. Burrata med ugnsstekta aprikoser. Enkelt och gott med minimum ansträngning.

    Hur

    Gör så

    1.

    Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme.

    2.

    Dela aprikoserna i halvor eller mindre bitar och lägg i en ugnsform.

    3.

    Ringla över olivolja, strö på flingsalt och toppa med oregano.

    4.

    Stek i mitten av ugnen för ca 20 min tills aprikoserna är mjuka och har fått färg.

    5.

    Servera burrata till, på med mer flingsalt och peppar.

    6.

    Toppa med hackade nötter, oregano och ringla över honung.

    7.

    Sockerärterna är en bra komplement till.

    Tips!

    1.

    En chenin blanc passar perfekt att dricka till denna rätt. T ex Waterford Estate Pecan Stream Chenin Blanc, frisk men tillsammans med maten får man fram sötma i vinet, blir mindre sträv.

    Ingredienser

    1 burrata

    5-6 urkärnade aprikoser

    olivolja

    flingsalt

    färsk oregano eller timjan

    0,5 dl hackade nötter (pistage, valnötter)

    peppar

    honung att ringla över

    ev några sockerärter