back-button

Simona Muntean

Picture of the author

ENERGIPUCKAR

  • 10 minuter
  • 20 personer

Så kallar jag dessa havre och chokladkakor. Enkla att göra och så goda. Perfekt att ta en eller två när du behöver fylla på med ⚡️

Hur

Gör så

1.

Lägg havregryn, jordnötssmör, dadlar, sirap och ev salt, i en blender eller matberedare.

2.

Mixa till en jämn fuktig deg som går ihop.

3.

Rulla till lika stora bollar eller som i mitt fall halvbollar, puckar. ( har använt msk-mått)

4.

Smält chokladen i micron eller över vartenbad.

5.

Doppa och/eller ringla choklad över och strö över flingsalt.

6.

Förvaras i kyl i låda med lock. Mums

Tips!

1.

Lätt att göra kakorna glutenfria eller veganska.

Ingredienser

Ingredienser

5 dl havregryn ( ev glutenfri )

1,25 dl jordnötssmör chruncky

10-12 dadlar urkärnade

1,25 dl agavesirap eller honung

ev en nypa salt

Frivilligt

100 g choklad att doppa kakorna i och ringla över

flingsalt