Lägg havregryn, jordnötssmör, dadlar, sirap och ev salt, i en blender eller matberedare.
Så kallar jag dessa havre och chokladkakor. Enkla att göra och så goda. Perfekt att ta en eller två när du behöver fylla på med ⚡️
1.
Lägg havregryn, jordnötssmör, dadlar, sirap och ev salt, i en blender eller matberedare.
2.
Mixa till en jämn fuktig deg som går ihop.
3.
Rulla till lika stora bollar eller som i mitt fall halvbollar, puckar. ( har använt msk-mått)
4.
Smält chokladen i micron eller över vartenbad.
5.
Doppa och/eller ringla choklad över och strö över flingsalt.
6.
Förvaras i kyl i låda med lock. Mums
1.
Lätt att göra kakorna glutenfria eller veganska.
5 dl havregryn ( ev glutenfri )
1,25 dl jordnötssmör chruncky
10-12 dadlar urkärnade
1,25 dl agavesirap eller honung
ev en nypa salt
100 g choklad att doppa kakorna i och ringla över
flingsalt