Skölj broccoli och potatis. Dela i mindre bitar. Skala lök och vitlök och dela. Dela paprikan i halvor och ta bort kärnorna.
En krämig broccolisoppa som en vegetarisk soppa eller toppad med knaprig bacon. Servera soppan med rostad baguette med Boursin garlic & herbs.
1.
Skölj broccoli och potatis. Dela i mindre bitar. Skala lök och vitlök och dela. Dela paprikan i halvor och ta bort kärnorna.
2.
Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt på bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över salt.
3.
Rosta i mitten av ugnen i 175 grader tills de är mjuka och fått lite färg.
4.
Mixa i blender med lite varmt vatten till en slät konsistens.
5.
Häll i en kastrull, tillsätt grönsaksbuljong och fyll på med mer vatten. Koka upp och sjud ett par minuter.
6.
Smaka av med samt och peppar och ev mer vatten till önskad konsistens.
7.
Toppa soppan med grädde och knaperstekt bacon.
8.
Servera till rostad baguette med en mjuk ost på. Jag använde Boursin garlic & herbs.
2 broccoli huvuden
1-2 potatisar
1 gullök
2 vitlöksklyftor
1 grön paprika
olivolja
salt och peppar
2 grönsaksbuljongtärningar
Matlagnings- eller vispgrädde
1 fpk bacon knaperstekt
baguetteskivor
Boursin garlic & herbs eller annan smakrik bredbar ost