Vispa grädden till mjuka toppar. Ställ åt sidan.
Godaste, krämigaste Daimcheesecaken. Utan gelatin. På köpt kladdkakebotten. Quick fix, genvägar, men vem bryr sig? Drömgod.
1.
Vispa grädden till mjuka toppar. Ställ åt sidan.
2.
Rör färskost och vanilj mjukt. Blanda smält choklad med smör jämnt. Tillsätt till färskosten och rör eller vispa snabbt.
3.
Vänd grädden och chokladkrossen i färskosten.
4.
Lägg kladdkakan i en tårtring eller form med löstagbara kanter.
5.
Häll cheesecaken över botten och jämna till ytan. Plasta in och ställ i kylen minst 2 timmar.
6.
Lossa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat. Vispa grädden till garnering till medelmjuka toppar.
7.
Toppa med vispad grädde och garnera med kross.
en köpt kladdkaka
2 dl vispgrädde
500 g färskost
0,5 tsk vaniljsocker
150 g vit choklad, smält
3 msk smör, smält
1 dubbel finhackad Daim
2 dl vispgrädde
1 dubbel finhackad Daim