Fodra en brödform med plastfolie
1.
Fodra en brödform med plastfolie
2.
Täck botten på formen med kex som du har doppat snabbt i mjölk eller vatten. Trimma ex så de passar in i formen
3.
Vispa jämnt mascarponeost med vispgrädde och florsocker
4.
Häll 1/2 krämen över kexen i formen och jämna till ytan
5.
Täck med ett lager kex toppade i mjölk
6.
Blanda resterande kräm med 2 dl chokladkräm och vispa jämnt
7.
Häll chokladkrämen över kexen och jämna till ytan
8.
Avsluta med ett sista lager kex doppade i mjölken
9.
Plasta in formen och ställ i kyl för minst 1 timme eller över natten
10.
Vänd formen upp och ner på ett serveringsfat. Lyft upp formen och ta bort plasten
1.
Byt ut chokladkrämen mot 150 g choklad som du smälter och låter den svalna
ca 20 st kex mer eller mindre ( ev glutenfria)
1 dl vatten eller mjölk
500 g mascarponeost
2 dl vispgrädde
ev 3-4 msk florsocker
ca 2 dl chokladkräm typ Nutella + 1 dl att toppa med